Tijdelijk subsidie voor beveiliging erf

LTO Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie starten een project om kwekers te stimuleren hun eigendommen beter te beveiligen.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en LTO-voorzitter Albert Jan Maat geven dinsdag 19 mei symbolisch het startsein voor het project.

De actie is op touw gezet toen uit rondvraag onder boeren en tuinders bleek dat zij steeds vaker te maken krijgen met diefstal. Bij 40% van alle benaderde boeren en tuinders is wel eens iets gestolen en 30% heeft wel eens te maken gehad met inbraak. En niet minder dan 80% zegt het vermoeden het hebben of zeker te weten dat er diesel is gestolen.

Tijd voor acties dus en het project van het ministerie van LTO Nederland gaat kwekers informeren over wat zij aan preventieve maatregelen kunnen nemen. Een gratis beveiligingsscan kan in kaart brengen wat beter kan. De kweker kan dan zelf beslissen wat er gaat gebeuren. Tijdelijk zijn het inwinnen van advies en verschillende maatregelen extra aantrekkelijk omdat tot 50% subsidie te verkrijgen is.

Bron: De Boomkwekerij