Treeport: Help mee tegen lage grondwaterstand

  Hoe kun je het waterschap helpen om problemen met een lage grondwaterstand te verminderen? Die vraag staat dinsdag 4 december centraal op een bijeenkomst van onder andere Treeport Zundert in Achtmaal.

  Treeport organiseert samen met Waterschap Brabantse Delta, Fruitport en ZLTO Zundert-Rijsbergen een zogenoemde werkbijeenkomst over de beschikbaarheid en het gebruik van oppervlakte- en grondwater in de gemeente Zundert.

  Aanleiding is afgelopen zomer, toen de regio volgens Treeport door het oog van de naald is gekropen als het gaat om oppompen van beregeningswater. De meeste kwekers (en andere grondgebruikers) konden problemen toen wel oplossen, maar er was wel inzet en hulp nodig van het waterschap.

  Grondwater te laag, dan mogelijk beregeningsverbod

  De grondwaterstand is echter nog steeds extreem laag. Brabantse Delta bekijkt 1 april 2019 hoe die stand zich in de winter heeft ontwikkeld, en zal daarop beleid gaan afstemmen. Blijft het grondwater (te) laag staan, dan kan dat mogelijk leiden tot een onttrekkingsverbod.

  Om dat voor te zijn, willen de partijen op de bijeenkomst actief zoeken naar maatregelen die kwekers zelf kunnen nemen.

  De bijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en is in Grand Café De Toekomst, Pastoor de Bakkerstraat 19 in Achtmaal. Aanmelden is wenselijk via david@treeport.eu.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties