Trias Westland is klaar om te gaan boren

Het geothermieproject Trias Westland is financieel gezien klaar voor het uitvoeren van een boring naar een voor Nederlandse begrippen recorddiepte van 4 km. Vorige week werd de zogeheten ’financial close’ bereikt, waarbij de financieringsdocumenten en belangrijkste aannemersovereenkomsten werden ondertekend. De uitvoering van het project zal op 10 mei officieel van start gaan.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Tomatoworld in Honselersdijk zullen directeuren en bestuursleden van Trias Westland, HVC, Capturam, Royal FloraHolland, gemeente Westland, Rabobank en BNG Bank tekst en uitleg geven omtrent de waarde van het project, de organisatievorm en de projectfinanciering. Daarna wordt op symbolische wijze het startschot gegeven voor de werkzaamheden.

Vertraging
Eigenlijk wilde Trias Westland al in januari van dit jaar beginnen met de boring. Doordat bij de aanbesteding van de booractiviteiten geen geschikte partij kon worden gevonden die de boringen in een rol als hoofdaannemer wilde realiseren, moesten met alle bij de boring betrokken partijen losse contracten worden afgesloten. Dat zorgde voor enige vertraging. Het betekende ook dat Trias Westland de booractiviteiten zelf gaat coördineren via een boorteam.

Trias Westland gaat aan bijna vijftig glastuinders aardwarmte leveren. In totaal gaat het daarbij om ruim 29 MWth. De ondernemers hebben zich verplicht gedurende minimaal vijftien jaar warmte af te nemen. Als alles goed gaat, zullen de eersten onder hen hun aardwarmte eind dit jaar geleverd krijgen.

Boring
De boring zal plaatsvinden aan de Lange Broekweg 70 in Naaldwijk (tegenover het veilingcomplex van Royal FloraHolland), de voormalige locatie van kwekerij Wesstein. Trias Westland heeft dit terrein vorig jaar aangekocht. VB Geo Projects gaat de bovengrondse installaties bouwen. Delta Lloyd verzekert het boorproject.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties