Tuinbouw mikt op ODE- en CO2-deal zonder Wiebes

  Glastuinbouw Nederland verwacht geen vertraging in energiedossiers zoals ODE-compensatie en CO2-akkoord na de val van het kabinet.

  Na het vertrek van minister van Economische Zaken Eric Wiebes en de val van het kabinet rekent de glastuinbouw nog steeds op een spoedige compensatie voor verhoging van het ODE-tarief voor teeltbedrijven. “In verband met het vertrek van Wiebes komt er een vervangend bewindspersoon. Wij gaan er vanuit dat ODE door het demissionair kabinet wordt afgehandeld”, laat Glastuinbouw Nederland weten.

  CO2-afspraken
  Een ander groot dossier draait om nieuwe lange termijnafspraken voor CO2-reductie van de glastuinbouw. Dat Convenant Energietransitie Glastuinbouw stond al gepland voor augustus, september, laat Glastuinbouw Nederland weten. “Dus dat stond al gepland voor na de verkiezingen. We hopen dat we dit met het nieuwe kabinet kunnen afsluiten.”

  Dat convenant zou er al in 2020 komen, maar glastuinbouw en overheid praten nog altijd over een nieuw akkoord, waarin ook wordt gesproken over het CO2-sectorsysteem en de effecten van overschrijding van het plafond voor de sector.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties