Tuinbouwbelevingscentrum in de maak voor NEXTGarden

In glastuinbouwregio NEXTgarden (Lingewaard) wordt onderzoek gedaan naar een tuinbouwbelevingscentrum. Hier komt onderzoek, onderwijs, teelt en recreatie samen vanaf 2025. Ook wordt er een zogenoemd ’tuinbouwhotel’ met restaurant gebouwd, in de vorm van een paprika. 

Twee bureaus hebben het afgelopen half jaar onderzoek gedaan en zij komen uit op 200.000 bezoekers als reëel aantal voor het belevingscentrum. Jan Taks, acquisiteur van agrobusinesspark Lingewaard: „De aanleiding voor dit project is dat wij in dit gebied niet modern communiceren over wat de glastuinbouw in huis heeft. In het Westland en Aalsmeer is dat al wat verder gevorderd.”

Het ontwerp voor het ’tuinbouwhotel’: Bron Greenport Arnhem-Nijmegen

Subsidiegelden
De provincie Gelderland verleende vorig jaar 80.000 euro subsidie voor het verkennen van mogelijkheden voor dit project. Op dit moment werkt gemeente Lingewaard aan een haalbaarheidsstudie om het project verder vorm te geven. Greenport Arnhem-Nijmegen draagt bij aan het project. Taks: „De hoop is dat er ook subsidiegelden uit Brussel beschikbaar komen vanuit de ‘Green Deal’. Daarnaast zoeken we de komende tijd nog andere partijen voor de samenwerking, zoals investeerders, architecten of ondernemers uit de toeristische sector.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties