‘Tuinbouwmissie’ naar Vietnam

Van 15 tot en met 19 juni vindt er een economische missie plaats naar Vietnam met premier Mark Rutte en Sharon Dijksma van Economische Zaken. De missie focust onder meer op tuinbouw.

De economische missie loopt parallel aan het officiële bezoek van minister-president Mark Rutte aan Hanoi. Rutte neemt deel aan enkele onderdelen van de missie.

De missie focust op zuivel, varkenshouderij en tuinbouw. Deelname staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit deze sectoren.

De Vietnamese landbouwsector is in de afgelopen jaren een van de belangrijkste exporteurs van rijst, koffie, cashewnoten en visproducten geworden. Ook op tuinbouwgebied heeft het land de potentie een belangrijke speler te worden. Vietnam ziet Nederland als een belangrijke partner om deze ontwikkeling te ondersteunen.

Met een groeiende bevolking (bijna 90 miljoen), toenemend inkomen en groei van de retailsector stijgt de vraag naar veilige kwaliteitsproducten die op een duurzame manier worden geproduceerd en continu kunnen worden geleverd.

Nederland, als toonaangevend tuinbouwland, kan profiteren van deze ontwikkelingen. Onder de naam Hortivin is Nederland met Vietnam een partnerschap aangegaan waarin het delen van expertise en ervaringen centraal staan.

De missie biedt gelegenheid aan bedrijven en kennisinstellingen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die deze Agro-markt biedt en contacten te leggen met potentiële en bestaande zakenpartners. Tevens kan het bezoek worden benut om bijvoorbeeld contracten of een ’memorandum of understanding’ (MoU) te ondertekenen in het bijzijn van de minister-president en/of staatssecretaris Dijksma.