Tuinbouwstudenten starten enquête over bedrijfsovername

  De overdracht van een tuinbouwbedrijf resulteert volgens zes studenten aan de Hogeschool Inholland vaak niet in waar betrokken partijen op hopen. Ze gaan onderzoeken hoe dat komt en wat de overwegingen zijn om een overnameproces te starten. De anonieme resultaten zullen exclusief gedeeld worden met het Vakblad.

  De zes studenten aan de Hogeschool Inholland Delft hebben allemaal de intentie om na de opleiding een tuinbouwbedrijf over te nemen of zijn al met een overnametraject bezig. Het zijn tweedejaarsstudenten van de opleiding Tuinbouw & Agribusiness, met de afstudeerrichting Management & Greenports. Het zestal stelt dat veel agrarische ondernemers een bedrijfsoverdracht als een van de grootste uitdagingen van hun werkende leven zien. Er komt veel bij kijken, en het overnameproces maak je meestal maar een keer in je leven mee.

  Om het overnameproces in kaart te brengen hebben de studenten een enquête over de bedrijfsovername gemaakt. Daarmee willen ze de vaakst voorkomende valkuilen in kaart brengen, en daaruit tips formuleren.

  Bent of was u een agrarisch ondernemer van 50 jaar of ouder die voor, in of na het overnametraject zit? Dan kunt u via de enquête een bijdrage aan het succes van toekomstige agrarische bedrijfsovernames, stellen de studenten. De enquête is geheel anoniem in te vullen, en niemand is terug te herleiden d.m.v. de ingevulde antwoorden.
  Via deze link, kunt u deelnemen aan de enquête.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties