Tulp grootste omzetmaker in aanloop naar Vrouwendag

In de aanloop naar Vrouwendag is vooral de vraag naar tulp groot, zo meldt FloraHolland. Ook roos en chrysant worden volop ingekocht; wel tegen mindere prijzen dan vorig jaar.

Tulp is de grootste omzetmaker in week 9. De middenprijs van enkele tulp lag tot donderdag 27 februari op € 0,18; net iets meer dan vorig jaar. Er werden 12% meer stelen aangevoerd.

De grootbloemige roos stond voor het eerst sinds jaren op nummer twee in de omzetlijst van FloraHolland. De prijs van roos lag aanzienlijk lager dan vorig jaar. Grootbloemigen brachten in week 9 gemiddeld € 0,30 op; tegen € 0,35 vorig jaar. De aanvoer lag 6% lager.

Chrysant deed het ook minder goed dan vorig jaar. Een belangrijke reden hiervoor is dat de Engelse Moederdag dit jaar twintig dagen later valt. Vorig jaar zat er maar twee dagen verschil tussen beide feestdagen.
Pluischrysant bracht een dubbeltje minder op en kwam uit op € 0,65. Troschrysant ging voor € 0,30 van de hand en dat was een stuiver minder dan vorig jaar.

Voor Vrouwendag worden vooral snijbloemen gebruikt. Maar ook de vraag naar planten kreeg deze week een boost. Tot donderdag 27 februari lieten de kamerplanten een omzetplus van 4,5% zien.

FloraHolland meldt dat de snijbloemeninkopen de komende dagen nog doorgaan.