Tulpenseizoen loopt volgens schema bij Michel Smit

  Vanaf 1 januari is Westfries Michel Smit de hele week druk met zijn tulpen. Grofweg verwerkt hij op zijn bedrijf tot Pasen drie rondjes tulpen. In totaal 20 miljoen stelen van 22 gram, 35 cm en rijpheid 1-2; de specificaties zijn afnemer wenst. Dat is topsport, zegt Smit, want de bollen prepareer je vanaf augustus om ze in het voorjaar precies volgens schema te kunnen oogsten.

  Door de oogstbanden duurt het bij Smit hooguit vijf minuten om de tulpen vanuit de prikbak in de kas verzendklaar in de schuur te krijgen. Alles is via een handelaar verkocht aan de retail. Het lukt goed om steeds 4 kleuren tulp te leveren in de gewenste specificaties. Smit runt het bedrijf met zijn compagnon Sander Jonker. Ze vullen elkaar heel goed aan.

  Na de tulpen komen de violieren. Op de locatie Wogmeer zijn de eerste in week 11 gepoot. Op de huurlocatie in Obdam begonnen ze al in week 2 met poten van violier. Smit teelde die bloem lange tijd op kleine schaal, maar sinds enkele jaren gaat het om grotere aantallen voor retailers in Engeland.

  Michel Smit was Vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 12. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Michel Smit (l) en zijn compagnon Sander Jonker
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties