Twaalf sollicitanten in race voor burgemeesterschap Westland

Voor het burgemeesterschap van Westland hebben twaalf kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal volgens de provincie naar verwachting begin 2019 in functie treden.

De sollicitanten, tien mannen en twee vrouwen, variëren in de leeftijd van 41 tot 62 jaar en zijn lid van CDA, PvdA, VVD, D66, een lokale partij of niet aan een politieke partij verbonden. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

Foto: Shutterstock

Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting eind oktober twee kandidaten voordragen aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In principe volgt de minister dat advies, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Aan de vorige burgemeester van Westland, Sjaak van der Tak, is per 1 oktober 2017 ontslag verleend. Agnes van Ardenne werd daarop waarnemend burgemeester. Zij blijft dat tot het moment waarop de vacature is vervuld.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties