Tweede aardwarmteboring in Westland

Bij tomatenkwekerijen Harting Holland en De Bruijn in De Lier is op 20 mei gestart met een boring naar aardwarmte. Het is de tweede aardwarmteboring in Westland, zo meldt de gemeente.

Voor het project zijn ondernemers John Harting en Aad de Bruijn onder de naam V.O.F. Geothermie De Lier een samenwerkingsverband aangegaan. Met twee boringen wordt een aardwarmtedoublet gerealiseerd met een diepte van 2.300 tot 2.500 meter. De bedrijven verwachten zo’n 250 m3 water per uur op te kunnen pompen met een temperatuur van circa 85ºC.

Het boren zal ongeveer drie maanden duren en vindt 24 uur per dag en zeven dagen per week plaats. Als alles volgens planning verloopt, kan vanaf eind 2014 aardwarmte worden gebruikt voor het verwarmen van de kassen. De telers hopen dat het project hun de komende dertig jaar van warmte zal voorzien.

Informatie
De gemeente hoopt dat de boring veel informatie over de ondergrond zal opleveren. Ondanks het feit dat er in Westland al eerder naar aardgas en olie en aardwarmte is geboord, zijn er volgens de gemeente namelijk nog veel onzekerheden over de diepe ondergrond.