Tweede aardwarmtebron Trias Westland in bedrijf

  Vanaf 1 juli is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland officieel in bedrijf. Met deze uitbreiding kan Trias Westland duurzame warmte leveren aan 54 omliggende glastuinbouwondernemers (275 ha), Royal FloraHolland en 345 woningen in de Lier.

  De productie van het tweede aardwarmtedoublet verloopt inmiddels stabiel en wordt de komende periode langzaam opgevoerd. In de voorbereiding is het proces en circuit van het eerste doublet van Trias Westland uitgebreid en gekoppeld met het tweede doublet waardoor continue warmtelevering is geborgd. Via het warmtenet worden straks 275 hectare kassen duurzaam verwarmd. In oktober wordt de eerste warmte geleverd aan de nieuwbouwwoningen in De Lier.

  Van gas naar elektriciteit

  Met de uitbreiding van de productiecapaciteit zijn ook twee warmtekrachtkoppeling installaties (wkk) geplaatst, want om de duurzame warmte bij aangesloten deelnemers te krijgen is elektriciteit nodig. Het gas dat meekomt bij de productie van aardwarmte wordt via WKK’s omgezet in elektriciteit.

  Hoofdleiding

  Een groot deel van het warmtenet van Trias Westland fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland (WSW), het regionaal geplande warmtenet in het Westland. Deze opwaardering is mogelijk gemaakt door een subsidie van 3,7 miljoen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

  Trias Westland is een geothermiebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Het is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties