Tweede ronde MIT-subsidie open

Ondernemers in het mkb, onder wie (glas)tuinders, kunnen vanaf 25 september MIT-subsidie aanvragen. Het geld is bedoeld als bijdrage aan: onderzoek, haalbaarheidsstudies en samenwerkingsprojecten tussen mkb’ers op het gebied van markt- en keteninnovatie.

De Mkb-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) kent bij elkaar opgeteld een budget van € 2 miljoen en bestaat uit drie onderdelen: kennisvouchers (67 vouchers, totaalbudget: € 250.000), haalbaarheidsstudies (totaalbudget: € 350.000) en R&D-samenwerkingsprojecten (totaalbudget: € 1,4 miljoen).

De regeling is gedurende één week open van woensdag 25 september tot en met donderdag 3 oktober, tot 17:00 uur. Voor aanvragen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Nieuw in deze tweede openstelling van de MIT is het instrument kennisvoucher.

Kennisvraag
Door inlevering van een voucher bij een kennisinstelling – bijvoorbeeld een hogeschool, mbo of universiteit – kan een ondernemer een kennisvraag indienen op het gebied van: voedselveiligheid en -zekerheid; gezondheid en welbevinden; samenwerkende waardeketen; en meer met minder. De maximale waarde van een kennisvoucher bedraagt € 3.750. De ondernemer dient voor minimaal de helft bij te dragen in de kosten.

Alles over de tweede ronde van de MIT leest u hier.