Tuin en Landschap nieuws Uitstel beantwoording Kamervragen over bestrijding epr

  Uitstel beantwoording Kamervragen over bestrijding epr

  0

  Het lukt minister Schouten van LNV niet om Kamervragen over bestrijding van de eikenprocessierups binnen de gebruikelijke termijn te beantwoorden. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

  Op 6 mei zijn door Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren vragen gesteld over de bestrijding van de eikenprocessierups, waardoor ook andere insecten gedood kunnen worden

  Aanleiding voor de Kamervragen is het bericht van De Vlinderstichting over de nevenschade door deze preventieve bestrijdingsmethoden. De Vlinderstichting stelt dat gemeenten vaak doen alsof de bespuitingen met bacteriepreparaten of aaltjes onschuldig zijn. Dat zijn ze volgens de stichting echter niet. Volgens de Vlinderstichting ontbreekt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van bacteriepreparaten en aaltjes nagenoeg.

  Minister Schouten schrijft in de brief dat de beantwoording binnen drie weken niet lukt „vanwege de benodigde afstemming met de betrokken overheden.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar