VGB en BGI ontvangen € 17.500

VGB en BGI hebben € 17.500 als subsidie toegezegd gekregen van de EU. Het geld wordt gebruikt om een marktonderzoek voor de sierteelt in de Euregio Rijn-Waal uit te voeren.

VGB en het Duitse BGI, (Vereniging van Duitse Bloem Groothandel en Import Trade Association) kregen hiermee de helft van de benodigde € 35.000 aldus Manon Velthuis van VGB.

De Euregio Rijn-Waal uit Kleve heeft de financiering van het gezamenlijke project ‘Toekomst van de plantengroothandel’ afgelopen week officieel bekrachtigd.

Projectleider BGI gaf gelijk met die financieringstoezegging aan een ervaren organisatie opdracht voor het marktonderzoek dat aan beide zijden van de grens wordt uitgevoerd.

Het onderzoek vindt de komende weken bij de handelsbedrijven plaats. Vervolgens worden de gegevens geanalyseerd. De eerste onderzoeksresultaten worden dit najaar verwacht.

„Daarna willen wij samen met de VGB gerichte maatregelen nemen voor Duitse en Nederlandse producenten, groothandelaren en logistiek dienstverleners”, aldus Frank Zeiler van BGI.

Welke maatregelen dat zijn moet uit het marktonderzoek naar voren komen. Zeiler: „Het project heeft in ieder geval tot doel, de economische positie van de bedrijven op de middellange en lange termijn te versterken. Dit levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regio als Europees tuinbouwcentrum.”