‘Vakbond eist arrestatie management Karuturi’

De centrale organisatie van vakbonden (COTU) in Kenia eist de onmiddellijke arrestatie en vervolging van het management van de rozenkwekerij van Karuturi in Naivasha. COTU beschuldigt Karuturi ervan dat ze de salarissen van de werknemers al zes maanden niet heeft betaald.

De secretaris van COTU, Francis Atwoli, deed dit verzoek op maandag 5 oktober in een brief aan de staatsecretaris van arbeid Kazungu Kambi. Hij gaf in de brief aan dat alle pogingen om met het management in gesprek te treden mislukt waren. Dit schrijven Keniaanse kranten.

Volgens Atwoli hebben meer dan 4000 werknemers hun salaris al zes maanden niet gekregen. „Het management van de farm houdt zich niet aan de lokale en internationale arbeidswetgeving.” De werknemers zijn volgens hem nu onderworpen aan een vorm van slavernij.

De secretaris gaf verder aan dat COTU genoodzaakt is deze stap te nemen, omdat eerdere pogingen van de officials van de vakbond de Kenya Plantation and Agricultural Workers Union en politici van Naivasha om er met het management van Karuturi uit te komen vruchteloos bleken door valse beloften over betalingen van salarissen.