Vakgenoot Ammerlaan: Goede middenprijzen, toch bedrijf verkopen

  „Het bedrijf staat te koop,” vertelt Jeroen Ammerlaan uit Berkel en Rodenrijs. In goed overleg met zijn compagnon heeft hij besloten om te stoppen. Niet vanwege de hoge energieprijzen, die golden nog niet toen hij dit voorjaar zijn besluit nam. Ook niet vanwege lage middenprijzen voor hun gewassen.

  Het bedrijf Fiore Holland had ooit 7,5 ha in productie op drie locaties. Voornamelijk snijanthuriums. Dat was fantastisch om te managen, zegt mede-eigenaar Jeroen Ammerlaan (45). Door allerlei omstandigheden hebben ze nu alleen de locatie in Berkel en Rodenrijs nog. „Het loopt goed, maar ik voel dat ik iets anders wil. En ik weet inmiddels uit ervaring dat ik meer kan. Daarom zoek ik een functie in de tuinbouw met meer uitdaging. En ik ben een 4-jarige hbo-studie tuinbouw en agribusiness begonnen bij IN Holland. Ik wil mijn praktische en theoretische kennis meer in balans brengen.”

  Jeroen Ammerlaan is Vakgenoot in editie 41 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Daarin vertelt hij meer over de positieve prijsvorming van hun snijhelleborus, snij-anthurium en terrasplanten. Online is het volledige artikel te vinden via mijnbloemisterij.nl

  Jeroen Ammerlaan tussen de snijhelleborus Magnificent Bells. Een jaarrondteelt met een productiepiek in het najaar
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties