Vakgenoot Chiel Hazeu tevreden over eerste stand op IPM

Chiel Hazeu stond onlangs voor het eerst met een stand op IPM Essen. Hazeu Orchids liet daar hun nieuwe merk Caleidos Orchids aan een internationaal publiek zien. Zowel de felkleurige verpakking als de zeskantige teeltotten vielen op.”

Hazeu kreeg veel positieve reacties op de beursvloer in Essen. Toen afnemers hoorden dat de belading door de zeskantige hexa-potten met 20% toeneemt werden ze nog enthousiaster. De potten staan namelijk met 12 stuks, drie rijen van vier, tegen elkaar in een speciale tray. In een normale tray passen 10 ronde 12 cm-potten.

Zeskantige pot past in ‘gewone’ overpot

In de teelt staan de zeskantige potten ook tegen elkaar. Hazeu Orchids heeft bijpassende overpotten, maar ze passen ook in ronde overpotten voor 12 cm’ers. De hexa-pot en bijpassende tray zijn door fabrikant Modiform volledig van gerecycled plastic gemaakt. Modiform heeft het patent en Hazeu Orchids is de exclusieve gebruiker.

Veel denkwerk

Er is veel denkwerk en veelvuldig testen aan vooraf gegaan. In die fase was vader Martien Hazeu nog betrokken. Hij stierf maart 2019 op 57-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke ziekte overleden. Uitvinden was zijn passie.

Chiel Hazeu is Vakgenoot in Vakblad voor de Bloemisterij nr. 6. Online kunt u de volledige tekst lezen (na inlog) via deze link

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties