Vakgenoot Van den Berg gaat voor samenwerking

  Martijn van den Berg teelt diverse bloeiende potplanten op 3 hectare. Het vinden van genoeg gemotiveerde uitzendkrachten wordt steeds moeilijker, ervaart de teler uit De Lier. Samenwerken met personeel en collega’s binnen Decorum en Addenda vindt hij heel belangrijk.

  Voor de piekperiodes op zijn bedrijf maakt Van den Berg gebruikt van uitzendkrachten. Hij ervaart dat jongeren niet meer zo gewend zijn te werken, en minder gemotiveerd zijn. „Of ze willen niet op zaterdag werken, omdat ze dan meer belasting moeten afdragen. De ’oude lichting’ uitzendkrachten (dertigers) is een stuk flexibeler. Ik denk dat het met een mindset te maken heeft. Je wilt toch graag werken?”

  Hoe kijkt de Vakgenoot in editie 26 van het Vakblad naar de ontwikkelingen rond de digitalisering in de sierteelt?

  „Ik vind dat echt van deze tijd. Wij gaan er volledig in mee. Ik zie genoeg mensen om me heen die sceptisch zijn. Vaak hebben zij zich niet goed verdiept in de materie. Dat moeten ze eerst doen, voor ze hun mening uiten. Ik zit zelf in de FPC bloeiende planten, dus ben betrokken bij de materie. De bloemenveiling steekt er met het team van Floriday veel energie in om problemen te verhelpen.”

  Het volledige interview met Martijn van den Berg staat in de rubriek Vakgenoten van afgelopen week. Online is het te vinden via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

  Martijn van de Berg tussen de streptocarpus, een van de bloeiende potplanten op zijn kwekerij
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties