Van start met FlowerTrials-noviteiten 2018

  In week 24 staan de FlowerTrials weer op het programma. Zoals gewend van het Vakblad voor de Bloemisterij komen wij met een noviteit per deelnemer. Dit jaar voor de tweede keer op de website. De komende twee weken volgen op werkdagen de noviteiten.

  60 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2018 hun nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 12 tot en met 15 juni.

  Cohen Propagation Nurseries: Diascia Morning Mist Basket Red

  Diascia Morning Mist Basket Red is vermeerderd door Breier in Israël exclusief voor Cohen. De noviteit wordt dit seizoen voor het eerst geïntroduceerd en bevat 9 variëteiten, waaronder 3 speciale mandvariëteiten. De planten bewortelen en groeien snel, zijn compact en zelfreinigend.

  Floranova: F1 Vinca Blockbuster


  Floranova heeft zich met de veredeling van Blockbuster recentelijk vooral op de grootte van de bloem gericht. Ze kunnen maar liefst 5,5 tot 6 cm groot worden, zelfs onder extreme groeiomstandigheden. Blockbuster heeft verder een compacte, goed vertakte plantopbouw met veel bloemen die hun ronde vorm behouden. De nieuwe serie is in tien kleuren verkrijgbaar.

  Hassinger Orchideen: Bellavallia


  Onder merknaam Bellavallia zijn veel Masadevallia-hybriden verkrijgbaar maar ook natuurvormen. Deze nieuwe lijn is als ’Young plant’ of als bloeiende kamerplant verkrijgbaar.

  Takii Europe: VIOLA cornuta ‘Floral Power Lilac Purple Wing’


  De viool cornuta ‘Floral Power Lilac Purple Wing’ is vroeg en rijkbloeiend en gschikt voor pot en-packs in zowel het voor- als najaar.

  Dümmen Orange (NL): bolchrysant Rainbow Circus


  Rainbow Circus is een nieuwe tweekleurige bolchrysant met mooie rood/gele bloemen. Het ras behoudt kleur tijdens alle seizoenen en maakt het contrast tussen de kleuren sterk. Deze enkelbloemige serie wordt gekenmerkt door de verbluffend mooie tweekleurige effecten rond een frisgroen centrum.

  Green Works: CannaSol Happy Wilma


  CannaSol is een compacte serie met een lange bloeitijd en grote, zelfschonende bloemen. CannaSol is er in meerdere kleuren en er zijn groen- en donkerbladige soorten. Deze collectie wordt via weefselkweek vermeerderd en is virusvrij. De bloei begint eind mei en duurt tot de vorst.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties