Veiling Holambra in Brazilië zoekt tribuneplaatsen.

Brazilië worstelt om economisch en politiek uit de crisis te komen. Het bruto binnenlands product kromp 3,6% in 2016 en 3,8% in 2015. Deze crisis is vooral veroorzaakt door corrupte politici en ambtenaren die samen met corrupte ondernemers misbruik maken van hun posities en zichzelf verrijken. De laatste weken komt een vleesschandaal er nog bovenop en wie weet wat er nog gaat volgen.

 

Desondanks zijn er lichtpunten dat het langzaam de goede kant op gaat. Ook voor de sierteeltsector lijkt 2017 een beter jaar te worden dan 2016, hoewel dat dit vooral voor de planten lijkt te gelden.

 

Op onze eerste Veiling Market (oftewel onze Trade Fair) in maart werd er goed verkocht. Dat zorgde voor een positieve stemming en veel tevreden gezichten. Ook ons digitale platform krijgt steeds meer vorm en kracht. Meer leden gaan zelf ook investeren in software en zich op ons platform aansluiten. De grote doorbraak komt er nu aan doordat ook een aantal voorname groothandelaren concrete stappen onderneemt om in software te investeren en zich nog dit jaar op ons platform wil aansluiten.

 

Op onze webshop Veiling Online neemt het aantal orders en de omzet wekelijks langzaam maar gestaag toe. Het succes wordt groter naarmate meer leden-kwekers en klanten overtuigd raken van de voordelen van digitaal zakendoen.

 

In maart hebben we ook de dienst “klokvoorverkoop” geïntroduceerd. Hiermee hebben we nog meer mogelijkheden voor onze leden en klanten om digitaal zaken te doen. Als dit goed wordt opgepakt dan wordt klokvoorverkoop een groot succes.

 

Met al deze digitale mogelijkheden zou je denken dat de klok zijn kracht verliest. De klokverkoop groeit hier ook minder hard dan de rechtstreekse handel, maar groeit nog steeds. Ook het aantal klanten dat op de tribune zit groeit en dit veroorzaakt een volle tribune op de drukste dagen.

 

We ontkomen er niet meer aan om de tribune uit te breiden en dat kan nog met 124 tribuneplaatsen. “Tribune uitbreiden!?” Ja, het klinkt wellicht vreemd en ik vind het zelf ook een vreemde ontwikkeling. Maar de feiten liegen niet. En we moeten klanten toch een tribuneplaats kunnen aanbieden. Toch maar een advertentie plaatsen op “Vakbladvoordebloemisterij.nl”?

 

André van Kruijssen,

Directeur Veiling Holambra