Veilingmeester gaat elke dag maximale klokaanvoer bepalen

Dinsdag 23 maart gaat op Royal FloraHolland de nieuwe aanvoerregulering van start. De veilingmeester bepaalt elke dag het maximale aanvoerpercentage van een productgroep. Deze regeling is de komende maanden van kracht.

De veilingmeester bepaalt per dag en per productgroep het maximaal percentage dat kwekers van hun dagvolume mogen aanvoeren voor de klok. De veilingmeester stuurt op een goede prijsvorming en het beperken van de doordraai.

Uitgangspunt voor het bepalen van het dagvolume zijn de aantallen die de kweker in 2019 heeft aangevoerd. In dat volume is de klok voor 100% meegenomen en het directvolume voor 30%. Ook het aantal handelsdagen wordt meegewogen in de bepaling van maximale dagvolume. De veiling houdt op deze manier rekening met kwekers van seizoensproducten.

De kweker mag zijn maximale aanvoer naar boven afronden, zodat zij volle karren kunnen aanvoeren.

Voor aanvoerders die geen lid zijn van de veiling, wordt er eenzelfde berekening gemaakt. Alleen daar wordt nog 50% van afgetrokken. Leden zijn dus in het voordeel.

In Floriday staat er elke dag een overzicht wat er de volgende dag voor de klok mag worden gezet. Kwekers die het maximum overschrijden, worden uit de aanvoer gehaald. De gehele aanvoer van die kweker wordt tegen een vergoeding vernietigd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties