Veilingomzet april flink in de plus door mooi weer

Door het mooie weer nam de veilingomzet in april met 16% toe. Kanttekening bij dit groeicijfer is dat april dit jaar een veildag meer kende. Daarnaast viel Pasen laat; vorig jaar werden de inkopen in maart gedaan.

De snijbloemenomzet pluste in april met 18,4%. Er werden ruim 13% meer stelen verhandeld die voor € 0,185 van de hand gingen, een centje meer dan vorig jaar. Opvallend was dat veel pioenrozen dit jaar vroeg op de markt kwamen door het mooie weer. Dit gaf iets druk op de prijzen. Ook de aanvoer van snijcymbidium was opvallend hoog (+106%). De prijs van dit product viel vier dubbeltjes lager uit.

Bij de potplanten nam de omzet met 18% toe. Zowel de aanvoer als de prijs zaten in de plus. Kalanchoë deed het afgelopen maand goed. Ondanks een forse aanvoerstijging (51,1%) steeg de gemiddelde prijs iets. Ook phalaenopsis, hortensia en potroos werden beter betaald dan vorig jaar.

Bij de tuinplanten werden er iets minder stuks verhandeld. Gemiddeld lag de prijs € 0,09 hoger, waardoor de omzet met 7,3% steeg. Vooral de aanvoer van geranium en Spaanse Margriet was hoog en dit had een negatief effect op de prijsvorming.