VHG en Bouwmensen slaan de handen ineen

  VHG en Bouwmensen, opleider voor de bouw- en infrasector, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee willen ze een uitgebreid scholingsaanbod van bouwkundige vaardigheden voor de hoveniers- en groenvoorzieningssector aanbieden.

  Vanuit het VHG-platform Jonge Ondernemers kwam de vraag naar gerichte bouw-, elektro-, en installatietechnische nascholing. De eerdere succesvol cursus Elektrotechniek georganiseerd voor hoveniers, gaf de doorslag voor de verdere samenwerking.

  Verdieping vakmanschap

  De overeenkomst tussen VHG en Bouwmensen vormt de basis voor een landelijk nascholingstraject bouwkundige vaardigheden. Speciaal gericht op hoveniers. Jeroen Zijlmans, beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs van VHG: „Je ziet steeds meer dat tuinen als verlengstuk van de woning worden beschouwd. Naast beplanting zijn ook andere onderdelen belangrijk geworden. Denk aan jacuzzi’s, buitenkeukens en overkapte terrassen. Dit vraagt om verdieping van het vakmanschap van de hoveniers. Nascholing biedt ze de bijbehorende materialenkennis, verwerkingstechnieken en achtergrondinformatie.”

  Overeenkomst VHG Bouwmensen
  Timo Jansen (voorzitter Bouwmensen) en Jeroen Zijlmans (beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs VHG) tekenen de overeenkomst die bouwtechnische bijscholing van hoveniers in het hele land mogelijk maakt. (Foto: VHG)

  Pilot cursus

  Als start van de samenwerking hebben de organisaties, samen met regionale hoveniersbedrijven, een eerste driedaagse cursus Bouwtechniek ontwikkeld. Deze start op twee locaties in januari 2022. Halverwege april vindt er een evaluatie plaats. Bij positieve reacties wordt de cursus in de elektronische leeromgeving van Bouwmensen ondergebracht.

  VHG en Bouwmensen zijn de samenwerking aangegaan voor een periode van twee jaar. Met het voornemen om deze na een positieve evaluatie te verlengen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties