Vida Verde neemt activiteiten Planic over

Vida Verde Export neemt vanaf 16 september de activiteiten van Planic over. De activiteiten en een aantal medewerkers zijn ondergebracht bij Thermex, onderdeel van de Vida Verde Export Groep.

Planic houdt op te bestaan. Het exportbedrijf, gestart in de jaren ’90, was vanaf 1997 uitsluitend actief op de Franse en Spaanse markt en levert voornamelijk bloemen (circa 90%) en planten.

Alle medewerkers hebben een nieuwe arbeidsovereenkomst gekregen, bij Vida Verde of elders in de sector.

Ondergebracht bij Thermex
Omdat de activiteiten van Planic met name uit bloemenexport bestaat heeft Vida Verde de activiteiten onder gebracht bij haar nieuwe divisie Thermex, sinds juni jl. een onderdeel van de Vida Verde Export Groep.

Thermex (opgericht in 1996) is een exportbedrijf in voornamelijk bloemen en planten, die structureel samenwerkt met een merchandise-organisatie. Zwaartepunt van de exploitatie ligt in en om Parijs.

Naast Thermex maakt Vida Verde deel uit van de de Vida Verde Export Groep. Vida Verde is gespecialiseerd in de export van met name kamer- en tuinplanten, maar ook van snijbloemen en aanverwante artikelen (Decoverde) naar tuincentra en bloemisten twaalf verschillende landen.