Vos in panel Blooming the Future

Algemeen directeur van FloraHolland Lucas Vos is een van de leden van het panel dat op het congres Blooming the Future de basis wil leggen voor een strategische visie voor de Nederlandse sierteelt.

Naast Vos maken Peter van de Pol (Schoneveld Breeding), Marco Maarssen (VBW), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland), Henk Peek (Van Zaal) en Hendrico den Brabander (Noviflora) deel uit van het panel.

Het panel zal een discussie voeren over de toekomst van de Nederlandse sierteelt nadat tien sprekers tien minuten lang hun licht hebben laten schijnen over tien grote thema’s in de sector.

De sprekers zijn Henk Kievit van Nyenrode (over het thema Human Capital), Machiel Jansen van SURFsara (Big Data, ICT en robotica), Harry van de Scheur van Kuehne+Nagel (logistiek), Aad Rodenburg van Rosa Natura (verdienmodellen), Douwe Jan Joustra van IMSA (circulaire economie), Gert van Dijk van Nyenrode (internationalisering, Meiny Prins van Priva ( innovatie) en Eric Moor van Sion (imago). De sprekers over de thema’s consumenten en financiering zijn nog niet bekend.

De bevindingen tijdens het congres worden verder uitgewerkt door decisionrooms en expertteams. Over een half jaar hoopt Blooming Breeders een toekomstvisie voor de sierteelt ontwikkeld te hebben.

Blooming the Future is een initiatief van Blooming Breeders dat alle schakels in de keten – veredelaars, toeleveranciers, telers, handel, retail en veiling – bijeen probeert te brengen om tot een gezamenlijke visie te komen. Voorzitter van Blooming Breeders, Berry Philippa, zegt niet tegen de visie van veiling, VGB, LTO en dergelijke te zijn, maar wijst erop dat die niet tot stand zijn gekomen in overleg met alle schakels van de keten.

Het congres vindt op 2 december plaats in Breukelen.