Warmte Coöperatie Kralingerpolder breidt uit met 15 bedrijven uit Westerlee

Warmte Coöperatie Kralingerpolder is uitgebreid met 15 bedrijven vanuit het naastgelegen gebied Westerlee. Hiermee komt het totale glasoppervlak van de coöperatie op circa 160 ha. Met de samenwerking willen de bedrijven in deze gebieden stappen zetten in de energietransitie en projecten ontwikkelen voor duurzame warmte.

Beide gebieden hebben een ondergrond die onvoldoende geschikt is voor aardwarmte. Daarom word er samengewerkt met partijen in de omgeving die duurzame warmtebronnen gaan ontwikkelen. Zo zijn er op dit moment drie nieuwe geothermieprojecten in voorbereiding; er wordt een restwarmteleiding vanuit Rotterdam naar Den Haag voorbereid die de komende jaren moet worden aangelegd.

De visie van de warmte coöperatie is dat door de bundeling een steviger positie wordt verkregen en dit betere kansen geeft voor ambitie van het cluster: het beschikbaar krijgen van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs.

Gerrie Overgaag van Kwekerij Overgaag treedt nu ook formeel toe tot het bestuur van de Warmte coöperatie Kralingerpolder, naast de huidige bestuursleden Jacco Besuijen, Patrick Dekker, Willem van der Voort, Mirjam Boekestijn en Marcel van den Berg.

De bedrijven uit Westerlee (geel) hebben zich aangesloten bij Warmte Coöperatie Kralingerpolder (rood).
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties