‘We zien ons ziekteverzuim dalen’

  Hoe ga je ziekteverzuim tegen in je bedrijf? Van der Tol Hoveniers pakt dit actief op. Het bedrijf werkt met een online platform om werknemers fit en gezond te houden. Geen overbodige luxe nu iedereen steeds langer moet doorwerken. En arbeidskrachten in de sector zijn schaars.

  „Eigenlijk hebben we altijd wel aandacht gehad voor de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers”, vertelt Myra Waegemakers, HR-manager bij Van der Tol. De aandacht voor veiligheid en welzijn begint volgens Waegemakers al bij de functioneringsgesprekken.

  Myra Waegemakers, HR-manager bij Van der Tol: „Wij nemen de medewerker soms letterlijk bij de hand als de situatie daar om vraagt.” (Foto’s: Van der Tol)

  „Tijdens die gesprekken is er altijd aandacht voor de gezondheid, leefstijl en levensfase van de medewerkers. Natuurlijk wel met respect; je moet mensen in hun waarde laten. Maar wij vinden het onze taak als werkgever om iemand op zijn gezondheidsrisico’s te wijzen. Ten aanzien van het werk, maar ook ten aanzien van de persoon zelf. Sterker nog: wij nemen de medewerker soms letterlijk bij de hand als de situatie daar om vraagt.”

  Lees het volledige artikel in Tuin en Landschap 5. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via Mijntuinenlandschap.nl. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties