’We zoeken alternatieven voor ziektegevoelige producten’

  ’We maken momenteel maar minimale omzet met tuinplanten. Voor de winkels in het zuiden van Zweden laten we in week 10 weer tuinplanten aanvoeren, in het noorden wachten we tot week 17”, zegt Jan Janssen, inkoper van de Zweedse tuincentrumketen Blomsterlandet.

  „Omdat het nu vrij rustig is, had ik een tripje naar Nederland gepland, om een kijkje te nemen bij de voorjaarsbeurzen van verschillende leveranciers. Maar helaas zit ik in coronaquarantaine. Ik had graag ook al wat willen scouten voor vernieuwende herfst- en kerstproducten. Exclusieve coniferen en heesters in pot bijvoorbeeld. Ten eerste om ons nog beter te kunnen onderscheiden van de super- en bouwmarkten. Maar ook omdat ik verwacht dat we op termijn alternatieven moeten gaan zoeken voor ziektegevoelige soorten die door afname van het middelenpakket bijna onmogelijk te kweken zijn.”

  Jan Janssen: „Voor de winkels in het zuiden van Zweden laten we in week 10 weer tuinplanten aanvoeren.” (Foto: de Boomkwekerij)

  Hoeveel procent van de tuinplanten koopt Janssen in Nederland? En welke plannen hebben ze voor een rozenlijn?

  Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 2. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al de marktpagina’s en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties