Well test Trias Westland succesvol afgerond

Trias Westland heeft de well test van de tweede productie- en injectieput succesvol afgerond. „De resultaten zijn boven verwachting goed”, zegt Charlotte de Wijkerslooth, geoloog bij Trias Westland. De test in de productieput toonde een productiecapaciteit aan van minimaal 15 MWth. Het testen duurde in totaal 28 uur.

Het ziet er eenvoudig uit, meerdere glazen potten water op een rij. Toch is het resultaat perfect: het zijn namelijk de eerste monsters formatiewater van de tweede aardwarmtebron van Trias Westland. „In de watermonsters is duidelijk de overgang te zien van het water dat nog in de put zat en het water dat uit het reservoir is geproduceerd. Het productiewater werd snel duidelijk beter, er kwam vrijwel geen zand mee en deze was schoon”, aldus De Wijkerslooth. De test toont ook aan het nieuwe putconcept, de aanpak met de glasfiber casing binnenbuizen en de perforatie heeft uitgepakt volgens verwachting. „We hebben er twee heel goede putten bij.”

„Er zijn zandlagen geperforeerd in de Delfzandsteen en de Alblasserdam. In die laatste is de ondergrond beter dan we hadden verwacht. De flow en doorstroming waren perfect. Op basis van deze test kunnen we verder met de aansluiting van dit tweede doublet. De aanpak en de onderzoeksresultaten zijn een goede grondslag voor andere projecten die we willen doen in het Westland”, aldus De Wijkerslooth. „Van de geologie weten we weer een stuk meer; deze kennis nemen we mee voor het vervolg.

Foto: Trias Westland
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties