Wensen 2022 (3): behoud flexwerk en ondernemersvrijheid

  Bloemisterijtelers beschikken niet over de magische toverlamp van Aladdin waarmee ze door een geest te bevrijden drie wensen mogen doen. Bovendien zijn ze te nuchter om in sprookjes te geloven. Dat wil niet zeggen dat ze geen wensen hebben voor het komend jaar. Elke tuinder zal zo zijn eigen specifieke wensen hebben. Het Vakblad voor de Bloemisterij denkt wel enkele algemene wensen in te kunnen schatten voor het nieuwe jaar 2022.      

  In de rubriek Vakgenoten van het Vakblad voor de Bloemisterij is vaak een standaardvraag over de hobby’s van de geïnterviewde teler. Een enkele keer wordt de vraag gesteld wat ze zouden doen met een miljoen. Vaak is het antwoord: niet veel anders dan hoe ze nu hun bedrijf runnen. Stoppen het geld vooral niet alleen in het bedrijf, maar laten ook anderen ervan profiteren.           

  Hebben ze dan geen wensen? Natuurlijk wel. Welke het meest vroeg de redactie zich af toen ze zich boog over het thema van dit eindejaarsnummer. Welke zouden bijvoorbeeld zijn ingebracht tijdens de formatie van kabinet Rutte IV?         

  Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor ondernemers. De redactie heeft uit de wensenlijst er zes geselecteerd. Twee daarvan zijn:        

  • Behoud flexwerk: de glastuinbouw is een sector die niet meer zonder flexwerkers kan. En dan hebben we het vooral over internationale werknemers. Zonder hen ligt de Nederlandse economie deels plat en mist BV-NL enorme (belasting)inkomsten.        

  • Ondernemersvrijheid: elke ondernemer heeft het graag zelf voor het zeggen op zijn of haar bedrijf. Ze ervaren echter dat dit steeds minder het geval is.

  Lees alle wensen 2022 in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 51/52. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties