Wereld van gladiolenkwekers dichter bij bloemist

Promotiecommissie PurE seasonal flowers en online educatieplatform Floweracademy nemen de bloemist mee op bezoek bij seizoensbloemen-kwekers. Deze maand is dat bij gladiolenkweker Sjaak van Berkel.

Doel is de wereld van kwekers en bloemisten dichter bij elkaar te brengen. In augustus neemt gladiolenkweker Sjaak van Berkel in een filmpje de kijker mee het veld op en deelt interessante en leuke weetjes. Daarnaast staat de teelt van de gladiool centraal in een speciale online productcursus.

Bloemisten en ook exporteurs
De film-weetjes van het veld zijn speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse bloemist om middels de sociale media te delen met hun klanten. Daarnaast zijn online lesprogramma’s ontwikkeld voor specifieke seizoensproducten, zoals gladiool, die exporteurs kunnen aanbieden aan hun klanten via het platform van Floweracademy.TV.

Speciaal Youtube-kanaal
Via het speciale Youtube-kanaal van PurE seasonal Flowers (www.youtube.com/user/pureseasonalflowers) kunnen alle korte filmfragmenten worden bekeken en gedeeld. De online-videocursus gladiool is beschikbaar via www.floweracademy.TV.

PurE seasonal flowers is een collectief van kwekers/aanvoerders van FloraHolland en veredelaars ter promotie van seizoensbloemen (bolbloemenassortiment, zomerbloemen en snij-, bes-, en trekheesters).

Gladiolenkweker Sjaak van Berkel neemt de bloemist (online) mee het veld in en biedt hiermee een beeld op de teelt van gladiolen.