Werkgeverslijn land- en tuinbouw up to date met informatie rond corona

Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft ondernemers het afgelopen jaar voorzien van snel en betrouwbaar nieuws over de corona-ontwikkelingen. In 2020 zijn 4.233 vragen beantwoord, 13,8% vragen meer dan het jaar daarvoor. 1.240 vragen hadden betrekking op het coronavirus.

„Door onze unieke positie en het uitstekende netwerk van LTO Nederland kregen wij informatie over richtlijnen en verscherpte maatregelen uit de eerste hand. Wij zijn hét aanspreekpunt voor ondernemers in de land- en tuinbouw en konden boeren en tuinders snel de juiste informatie bieden”, vertelt adviseur Diana Eleveld.

Corona-update webinars

Ze geeft aan dat het niet eerder zo hectisch was. „Werkgevers willen accurate informatie over corona en de impact van het virus voor hun bedrijf en personeel.” Al snel werden er corona-update webinars georganiseerd. Hiervoor bleek veel animo, in totaal zijn 19 webinars gehouden met het aantal kijkers variërend van 400 in het begin tot een kleine 150 nu.

De website bood agrarische werkgevers nog meer (corona) nieuwsupdates, video’s en tools. Er is een themapagina met daarop de laatste informatie over Europese grenzen en een themapagina gericht op communicatie met werknemers. De Werkgeverslijn ontwikkelde onder meer in samenwerking met Stigas een factsheet ’Mijn werknemer heeft corona’. Ook is er veel aandacht geweest voor communicatie met internationale werknemers. Dit wierp zijn vruchten af, het aantal websitebezoeken steeg met maar liefst 95,4% ten opzichte van 2019. Eleveld: “Een ongelofelijk aantal van 407.969 unieke bezoekers bezocht onze website.”

2021

Ook in 2021 zal het gaan over corona denkt Eleveld. „Maar ik merk dat ook ruimte ontstaat voor andere onderwerpen en dat is goed.” Dit jaar verwacht de adviseur ’weer meer cao-ontwikkelingen en dus automatisch veel vragen daarover van agrarische werkgevers. Goed werkgeverschap is en blijft voor de Werkgeverslijn een speerpunt.

Door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt kan iedere agrarische werkgever gebruik maken van de ervaring en expertise van het team van de Werkgeverslijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties