‘Winkels beperkt open voor afhalen bestellingen’

Het kabinet wil winkels volgende week beperkt weer open laten gaan voor het afhalen van bestellingen. Tuincentra vallen hier ook onder. De versoepeling moet ingaan op woensdag 10 februari, meldt NOS op de website.

Een definitief besluit is er nog niet, vooral de vrees voor de Britse coronavariant maakt elke mogelijke versoepeling nog onzeker. Naar verwachting hakt het kabinet dinsdag 2 februari definitief de knoop door en wordt het besluit ’s avonds in de persconferentie bekendgemaakt.

Tuincentra
Op dit moment is een aantal winkels open voor afhalen, zoals doe-het-zelfzaken, dierenwinkels, eet- en drinkgelegenheden en coffeeshops. Als het doorgaat komen daar volgende week onder meer kledingzaken, meubelwinkels en tuincentra bij.

Lobby VBW

VBW meldde al eerder dat zij hard lobbyt voor de mogelijkheid om bij de bloemenwinkels bestellingen te laten afhalen. Nu is dat nog niet toegestaan, bloemisten mogen alleen de bestellingen thuisbezorgen. ‘Wij denken dat het bijvoorbeeld met behulp van tijdslots heel goed mogelijk is voor klanten om veilig en coronaproof hun bestelling op te halen. Het ultieme doel is overigens dat we bereiken dat de winkels weer ‘normaal’ open mogen, maar dat zal nog weleens een tijd kunnen duren’, aldus directeur Marco Maasse.

Bron: NOS/Bloem&Blad | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties