Winnaars Glazen Tulp Awards bekend

  Ranonkel Pon-Pon Malva, cyclaam Super Serie Petticoat, gentiaan Rocky Diamond Blue Heart en Bloombites hebben een glazen tulp in de wacht gesleept. De prijzen werden donderdagavond 21 januari uitgereikt.

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Louwman Museum in Den Haag maakte organisator FloraHolland de winnaars van de Glazen Tulp Awards 2016 bekend. In de categorie snijbloemen werd Ranunculus Pon-Pon Malva als meest geslaagde marktintroductie gezien. De bloem wordt door verschillende telers aangevoerd. Bij de kamerplanten won de Cyclamen Super Serie Petticoat van Gebr. Ten Have.

  Eetbare tuin
  De eetbare bloemen van Bloombites wonnen in de categorie concepten. Volgens de jury is de eetbare tuin hipper dan ooit. Bij de tuinplanten tenslotte, ging de award naar Gentiana Rocky Diamond Blue Hart. Ook dit product kent meerdere aanvoerders en werd vooral geprezen om haar mooie kleurstelling.
  In Rob’s Grote Tuinverbouwing van 20 februari zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van de Glazen Tulp 2016.

  Bron en foto: Vakblad voor de Bloemisterij