Winnaars Glazen Tulp bekend

De winnaars van de Glazen Tulp 2015 zijn bekend. Bij de snijbloemen won alstroemeria Charmelia van Together2Grow uit Schipluiden, bij de kamerplanten Haworthia limifolia Spider White van handelskwekerij Lock CV uit ‘s-Gravenzande, bij de tuinplanten Skimmia japonica Pabella van Roland van der Werf uit Boskoop en bij de concepten No water Flowers (Amaryllis) van Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande.

In De Broodfabriek in Rijswijk werden 15 januari per categorie de winnaars bekend gemaakt door TV-programmamaker Rob Verlinden. Alleen de nummers één werden naar het podium geroepen, terwijl er per categorie vijf of zes producten waren genomineerd voor de Glazen Tulp. De producten zijn in de voorliggende maanden beoordeeld door twee jury’s; één van prominenten en één bestaande uit vakgenoten. Een optelsom van de uitslagen van beide colleges bepaalde uiteindelijk de winnaars en de nummers twee en drie per categorie van het jaarlijke evenement van FloraHolland.

Bij de snijbloemen eindigde de grootbloemige roos Pink Avalanche+ als nummer twee en Amarine belladiva Aphrodite als derde, bij de kamerplanten waren dat respectievelijk de Hydrangea macrophylla Curly Wurly en de Asplenium antiquum Leslie, bij de tuinplanten de Mandevilla Diamantina Opale Citrine en de Buddleja Dreaming Lavender en bij de concepten het Blije Bijen en Vlinder Concept en de kruidenwandhanger.

Een trotse Roland van der Werf, winnaar met de Skimmia japonica Pabella.

Rob Verlinden steekt zijn duim op voor Peter Lock, met Haworthia limifolia Spider White winnaar bij de kamerplanten.

Jochem Vreugdenhil (rechts) , Richard Grootscholten (links) en Wahing Lee (tweede van links) bedachten het concept van de No water Flower (Amaryllis).

Fedor van Veen (links) en Bernard Zuidgeest toonden zich zeer ingenomen met de Glazen tulp voor de alstroemeria Charmelia