World of Westland ontvangt ruim € 1 miljoen subsidie

MBO Westland heeft van minister Bussemaker van Onderwijs ruim € 1 miljoen subsidie gekregen voor World of Westland (WOW). De bewindsvrouw wil hiermee onderwijsprojecten ondersteunen die regionaal de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeteren.

Met de financiële steun worden de bestaande opleidingen Teelt en Handel & Logistiek verbeterd en nieuwe opleidingen ontwikkeld als Groene Mechatronica en Voeding Gezondheid & Welbevinden. Daarnaast zet MBO Westland in op het versterken van de internationale component van deze opleidingen voor Nederlandse en Engelstalige studenten. De internationaal georiënteerde Nederlandse tuinbouwsector heeft vakmensen nodig die up-to-date en toekomstgerichte vakkennis hebben en snel internationaal inzetbaar zijn.

World of Westland opent september 2017 haar deuren in Naaldwijk. Dan biedt het plaats aan 1.200 studenten en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.

In totaal ondersteunt Bussemaker 16 regionale onderwijsprojecten met ruim € 40 miljoen, waaraan het bedrijfsleven ook dient bij te dragen. Partners van WOW brengen een cofinanciering in van circa € 2,5 miljoen. Het regionaal investeringsfonds draagt ruim € 1 miljoen bij.