Vakblad voor de Bloemisterij Opinie Altijd fijn om weer even terug in Nederland te zijn

Altijd fijn om weer even terug in Nederland te zijn

0

Heerlijk! We zijn met het gezin weer een paar weekjes in Nederland. Op vakantie. Het is altijd fijn om in de zomermaanden weer even terug te zijn. Die lange, zwoele zomeravonden, volle terrasjes en kenmerkende zomerse muziek op de radio. Echt genieten!

We zijn dus weer even terug op mijn geboortegrond. En nu ik onze eigen kids hier zo onbezorgd zie rond dwarrelen, vloeien de jeugdherinneringen natuurlijk ook bij mij weer door de gedachten. Stiekem aardbeien snaaien bij buurman Dukker. Vliegeren bij boer Poot. Of kikkervisjes vangen in de vijver. We waren altijd in de weer. Was het niet met het uiteenzetten van een speurtocht, dan was het wel met het bouwen van tunnelstelsels van lege chrysantendozen of het timmeren van een boomhut in de wilg. Eén voor één mooie herinneringen, met de jaarlijkse kermis uiteraard als afsluitend knalfeest.

In Ecuador kennen we geen meteorologische zomer, maar in de volksmond worden de droge maanden (van mei tot september) ook wel aangeduid met ‘zomer’. Dat is dus nu, en ook hier zijn de schoolvakanties aan de gang. Reisbestemming nummer één: zonder twijfel de locale stranden, waar zich werkelijk volksstammen tegelijk naar toe verplaatsen! „Maar wat deden jullie dan als je eens niet aan het strand zat?” vroeg ik hier laatst aan de collega’s van kantoor.

Een mooie gelegenheid om bovendien je personeel wat beter te leren kennen. Sommigen brachten weken door bij familie op het platteland, anderen gingen van zomerkamp naar zomerkamp. Maar uiteraard kwamen er ook veel herkenbare antwoorden op tafel zoals belletje trek, touwtje springen, of voetballen en lol trappen met de kinderen uit de buurt.

De stad Quito zelf organiseert overigens vrij weinig voor de vakantie vierende jeugd. Er zijn wel wat sporttoernooitjes, maar daarmee houdt het meeste wel op. Festivals bestaan hier nauwelijks en ook andere culturele activiteiten zijn beperkt.

Maar sinds vorig jaar is er wel een fraaie bijgekomen en dat is de ‘Fiesta de la luz’, waarbij op vele historische gebouwen een lichtshow wordt geprojecteerd. Komende maand volgt de tweede editie. We kijken er al voorzichtig naar uit, maar niet alvorens er van de Hollandse zomer genoten is!

Victor van Dijk, vestigingsmanager Zuid-Amerika voor FleuraMetz

Reageer op dit artikel

avatar