AgroEnergy wint wetenschapsprijs voor BiedOptimaal

AgroEnergy heeft donderdagmiddag de Hendrik Lorentzprijs gewonnen met de big data-oplossing BiedOptimaal. Deze prijs wordt uitgereikt aan een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. Het is een van de drie Data Science Prijzen van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen en de Big Data Alliance die donderdag werden uitgereikt.

BiedOptimaal is een dienst die glastuinders helpt bij het optimaliseren van hun energiemanagement en het verlagen van de energiekosten. Het berekent de dagelijkse APX-biedingen voor vier dagen vooruit waarbij de warmtekostprijs voor de tuinder wordt geminimaliseerd binnen alle randvoorwaarden. Daarvoor worden real-time veel verschillende databronnen gebruikt.

AgroEnergy heeft BiedOptimaal ontwikkeld samen met data science specialist CQM. „We zijn erg blij met deze prijs”, zegt Ronald Hoek, directeur Operations van AgroEnergy. „We tonen aan dat de slimme inzet van data een direct en positief resultaat oplevert voor tuinders. Data Science opent deuren die tot nu toe gesloten waren. We zien steeds meer mogelijkheden en toepassingen, die we met en voor onze klanten willen ontwikkelen. We staan pas aan het begin.”

Andere winnaars waren Quantib, dat met data dementie sneller kan diagnosticeren. Dit bedrijf won de Anthony Fokker Prijs voor startups. Datavisualisatie-expert Stef van den Elzen nam de Gerrit van Dijk Prijs in ontvangst.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties