Bloem en Blad Aalsmeer Flower Festival: weekend vol bloemen en cultuur

  Aalsmeer Flower Festival: weekend vol bloemen en cultuur

  0

  Zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. De Bloemenlust/The Beach en de Historische Tuin in Aalsmeer staan twee dagen lang geheel in het teken van bloemen en cultuur.

  Het Flower Festival draait in de eerst plaats om de bloemsierkunst. Op beide locaties zijn dan ook tal van arrangementen te zien met een grote variëteit aan bloemen en planten van bedrijven uit Aalsmeer en omgeving. In Bloemenlust komen onder meer bloemenwanden, op de Historische Tuin is wederom de rozententoonstelling ROOOZ en zijn er diverse kunstzinnige projecten met bloemen. De organisatie daagt bezoekers uit om met de mooiste creaties op de foto te gaan en de leukste afbeeldingen in te sturen voor de ‘Flower Selfie’ fotowedstrijd.Een speciaal onderdeel zijn de wedstrijden tussen arrangeurs, zogenaamde Hana Ike Battles, een uit Japan afkomstige wedstrijd waarbij het publiek bepaalt welke arrangeur het mooiste bloemstuk heeft gemaakt. Deze battles vinden beiden dagen plaats om 12, 14 en 16 uur in Bloemenlust. Tussendoor zijn er demonstraties van arrangeurs.

  Concert harmonie
  Kunst en cultuur spelen in het festival altijd een belangrijke rol. Dit jaar komt dat onder andere tot uiting in het kunstproject Green Magic, exposities met bloemenkunst en live muziek. In de Historische Tuin vinden beide dagen publieksveilingen plaats en in de voormalige veiling Bloemenlust is aandacht voor de historie door middel van films en foto’s.

  Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Voor het volledige programma kijk op aalsmeerflowerfestival.nl.

  Bron en foto: Aalsmeer Flower Festival

  Reageer op dit artikel

  avatar