Haal je (bloemen)hart op bij het Aalsmeer Flower Festival

Zaterdag 15 en zondag 16 juni vindt in Aalsmeer de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. Het evenement verbindt bloemen met kunst en cultuur en laat bezoekers op twee locaties kennismaken met bloemsierkunst.

Tijdens het evenement laten bloemdesigners bijzondere creaties zien met verse bloemen en planten. Onder het thema ‘Flora’s Finest’ worden de nieuwste trends in bloemdesign getoond. In museum de Historische Tuin komen onder leiding van arrangeur Elize Eveleens tal van bijzondere projecten. Moderne bloemsierkunst vloeit hier samen met de natuurlijke omgeving van de tuin. Kunstenaarsduo AlexP maakt bezoekers onderdeel van een kunstwerk met de video-installatie MAPP. In de veilingzaal is een bloemenshow vol inspiratie van Flower Circus en vinden veilingen plaats. Atelier Steengoed toont bloemrijke kunst.

De andere locatie is het Flower Art Museum. Onder leiding van arrangeur Marloes Joore gaat bloemsierkunst hier een spannende verbinding aan met beeldende kunst. Haar projecten zijn te vinden bij de tentoonstellingen Bloemen van Hoop en De Taal van Bloemen. Op het buitenterrein zijn workshops voor kinderen en volwassenen, demonstraties, bloemige snacks en een kinderspeurtocht. Ook de toekomstige attractie FloriWorld presenteert zich.

Bron en foto’s: Aalsmeer Flower Festival

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties