Aloë: woonplant van augustus

Aloë, de dinosaurus onder de woonplanten, is weer helemaal trendy door zijn stoere uitstraling. Bloemenbureau Holland heeft de plant daarom uitgeroepen tot Woonplant van de maand augustus.

Een gestileerde rozet met bladeren die kunnen variëren van zilvergrijs tot diepgroen maakt Aloë tot een zeer karakteristieke woonplant die soms ook nog eens bijzondere bloemen laat zien. De bladeren kunnen glad of gekarteld zijn en zijn opgebouwd volgens de gulden snede. Dat is eeuwenoude wiskunde die zorgt voor een verdeling die het prettigst is om naar te kijken.

Luchtfilter

Aloë is een goede luchtzuiveraar, volgens onderzoek van NASA. De plant haalt schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht, die vaak worden veroorzaakt door verf en chemische schoonmaakmiddelen. Omdat de woonplant ’s nachts zuurstof afgeeft en koolstofdioxide absorbeert, is het bovendien een prima slaapkamerplant voor een goede nachtrust.

Aloë vera staat bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen. Het gelachtige sap uit de bladeren werd door de Grieken en Romeinen al gebruikt om brandwonden mee te verkoelen.

Verzorging

De plant staat het liefst in de volle zon, donkerder dan lichte schaduw moet het niet worden. Het is een zeer makkelijke plant: eens in de twee weken wat water geven volstaat. Het enige waar hij echt niet tegen kan, is natte voeten. De kluit mag tussen gietbeurten door iets indrogen.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties