Bloemen Myplant & Garden verrassen Italiaanse oudjes

Bloemen, die bestemd waren voor de uitgesteld Milanese sierteeltbeurs Myplant & Garden, zijn geschonken aan ouderen in 12 zorgcentra in Varese en Novarra. ‘Zeg het met bloemen’ een initiatief van de deelnemers aan de beurs Myplant&Garden, de Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat Milaan, OZ Export en Chrysal.

Doel van deze actie was om eenzame ouderen te verrassen met een bloemetje. In totaal zijn 12 zorgcentra bezocht in Varese en Novarra. ‘De bloemen die bestemd waren voor de beurs Myplant & Garden hebben zo toch nog een mooi plekje gekregen’, twitterde de ambassade in Rome.

Foto’s Charles Lansdorp, Flower Academy

Myplant & Garden ging afgelopen week niet door vanwege de dreiging van het coronavirus in de Italiaanse provincies Lombardije en Veneto. De organisaties vreesde voor de gezondheid van deelnemers en bezoekers, zag exposanten afhaken en verwachtte ook dat veel bezoekers de beurs dit jaar zouden overslaan. Veel bloemen waren al op weg naar Milaan. De bloemen zouden anders in de afvalbak belanden.

Myplant is verplaatst naar september dit jaar. Ook de export van bloemen en planten naar Lombardije en Veneto is teruggevallen door het coronavirus.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties