Dan Xavier wint Wim Hazelaar Trofee

Dan Xavier uit Denemarken heeft de Wim Hazelaar Trofee gewonnen. Donderdagavond 8 november nam hij de prijzen in ontvangst op het podium van World of Flowers op de IFTF in Vijfhuizen. Tweede werd Thijs Harmens en derde Jonas Jensen, eveneens uit Denemarken.

Al jaren organiseert Ruud Hazelaar ter nagedachtenis van zijn oom, bloemsierkunstenaar en Wereldkampioen Bloemsierkunst Wim Hazelaar, de wedstrijd om de Wim Hazelaar Trofee. Voor het derde jaar was de wedstrijd op de IFTF in Vijfhuizen, tijdens het bloemenevent World of Flowers.

Twaalf deelnemers uit binnen- en buitenland voerden op woensdag 7 en donderdag 8 november zeven opdrachten uit, die ze ter plekke hoorden. Er kon dus thuis niets voorbereid worden. Zo moesten ze een rozenboeket maken en een plantaardig/floraal schilderij. Tijdens het netwerkevent NEW!, dat donderdagavond 8 november voor het eerst plaatsvond, werden de winnaars bekendgemaakt. Dan Xavier won de eerste prijs: een Mobach-vaas, 750 euro mogelijk gemaakt door Smithers Oasis en een video op het kanaal van Bloomtube. Tweede werd ‘onze eigen’ Thijs Harmens en derde Jonas Jensen uit Denemarken; beiden ontvingen respectievelijk 200 en 100 euro beschikbaar gesteld door twee bloemisten.

World of Flowers en NEW! werden mede georganiseerd door Green Team Consultancy met behulp van veel sponsoren.

Lees meer over de wedstrijd in Bloem&Blad 12, die uitkomt op 15 november.

Bron en foto’s: Bloem&Blad – Cornéline Lanooy

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties