Bloem en Blad Ondernemerschap Detailhandel Nederland wil extra koopzondag op 24 december

Detailhandel Nederland wil extra koopzondag op 24 december

2

Detailhandel Nederland roept gemeenten op een extra koopzondag in te stellen op 24 december. Daarmee kan volgens de brancheorganisatie ‘extreme drukte’ op zaterdag worden vermeden.

Dit meldt Retailnews.nl op basis van een publicatie van Detailhandel Nederland. Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag, waardoor winkels in veel plaatsen drie dagen achter elkaar gesloten zijn. Consumenten zijn dat door de steeds ruimere winkelopeningstijden niet meer gewend, stelt Detailhandel Nederland. Bovendien gaan veel winkels op kerstavond eerder dicht en mogen ze op koopzondagen vaak pas om twaalf uur open. ‘Wij vragen u na te gaan of uw beleid ten aanzien van koopzondagen dit jaar adequaat is’, schrijft de branchevereniging in een brandbrief aan gemeenten.

Geen wegopbrekingen

Het belang van de maand december voor de retail wordt door gemeenten soms over het hoofd gezien, staat verder in de brief. Zo roept de organisatie gemeenten op om geen werkzaamheden aan de weg uit te voeren in de feestmaand. ‘Als de straat openligt, is het slecht feestvieren’.

Bron: Retailnews.nl/Detailhandel Nederland | Foto: Shutterstock

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
liesbethBert Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Bert
Gast
Bert

Niet nodig….dan maar zaterdag wat harder werken..

liesbeth
Gast
liesbeth

Helemaal mee eens de mensen hebben dan allang de kerstboom en kerst stukjes staan .
Dus waarom open voor de opruiming.