Bloem en Blad Bloemen en planten Dijk van Dijk pakt de Hydrangea Houdbaarheid Award 2018

Dijk van Dijk pakt de Hydrangea Houdbaarheid Award 2018

2

De Hydrangea macrophylla Magical Revolution van kweker Dijk van Dijk, Masters in Hydrangea uit De Lier, heeft de Royal FloraHolland Hydrangea Houdbaarheid Award gewonnen. Op nummer twee eindigde Caipirinha, vorig jaar de winnaar van de eerste award.

Dit meldt organisator Royal FloraHolland. De award is inmiddels door productmanager Michel Verbeek uitgereikt aan Robin van Dijk (foto). De Hydrangea houdbaarheid benchmark is onderdeel van het initiatief ’verbeteren houdbaarheid Hydrangea in de keten’. Doel van dit initiatief is het creëren van bewustwording over de houdbaarheid van Hydrangea (hortensia) in de keten en bij de consument.

In de benchmark wordt de keten van kweker tot consument nagebootst in het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De resultaten uit de benchmark gebruiken de Hydrangea kwekers van Royal FloraHolland om de houdbaarheid van Hydrangea te verbeteren.

Negen kwekers stuurden in totaal twintig Hydrangea soorten in voor de houdbaarheidstest. Alle producten hebben vier dagen in de transport simulatie gestaan. Daarna zijn de planten de zogenaamde consumentenfase ingegaan. Dat betekent dat alle planten onder gelijke licht, dag-nachtritme, watergift en temperatuur omstandigheden zes weken zijn getest in een consumenten simulatie.

De planten zijn door veertien kwekers en productkenners van FloraHolland beoordeeld op bloemkwaliteit, bladkwaliteit en als geheel. FloraHolland wil in 2019 opnieuw een benchmark houdbaarheid organiseren en hoopt dan op een nog grotere deelname ook van de breeders van Hydrangea. De FPC kamer- en tuin-Hydrangea is mede-initiatiefnemer van de benchmark.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Nicoberend Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
berend
Gast
berend

HULDE AAN DIE super kwekers eindelijk een goed produkt !!!!!!! superrrrr

Nico
Gast
Nico

Dit is dan een ,,dijk,, van een hortensia gefeliciteerd!