Flower Pieces van Bas Meeuws

Uitgeverij Lannoo heeft de mooiste bloemstillevenfoto’s van Bas Meeuws gebundeld in het boek Flower Pieces. Zijn foto’s zijn een knipoog naar de oude Hollandse meesters van de zeventiende eeuw.

Bas Meeuws’ foto’s zijn volgens Uitgeverij Lannoo ‘van een ouderwetse schoonheid en tegelijk radicaal hedendaags’. Bloem per bloem stelt hij zijn stillevens samen, maar dan wel digitaal: de basis voor Meeuws’ monumentale werken zijn digitale foto’s van individuele bloemen. Ze knipogen naar de oude Hollandse meesters van de zeventiende eeuw: hun zin voor luxe, maar ook hun oog voor het vergankelijke. ‘Voor mij vertegenwoordigen bloemen de cyclus van het leven maar ook de korte periode van ware schoonheid. Carpe Diem!’, aldus Meeuws.

De kunstenaar raakt met zijn bloemstillevens een snaar in de kunstwereld en maakt furore in de Amerikaanse en Aziatische kunstwereld. Hij wordt vertegenwoordigd door Nederlandse, Taiwanese en Indiase galerieën en exposeert van Amsterdam tot New Delhi.

Het boek bevat een voorwoord van Annemarie den Dekker, directeur van Rijksmuseum Muiderslot waar Meeuws vier seizoenen lang de kasteeltuinen fotografeerde. Flower Pieces kost 65 euro en de gebonden versie bevat 352 bladzijden.

Bron en foto’s: Uitgeverij Lannoo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties