Esther Weijenberg behaalt zesde plek op WorldSkills

Esther Weijenberg, die Nederland vertegenwoordigde tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi, heeft de zesde plek behaald. Ze ontving hiervoor een Medaille van Excellentie. China won de  wedstrijd, Zuid-Korea behaalde het zilver en Frankrijk won de bronzen medaille.

De 44e WorldSkills vonden plaats van 15 tot en met 18 oktober in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. 1.300 Deelnemers uit 77 landen streden in 51 beroepen om een plek op het podium. In de categorie bloemsierkunst deden 20 kandidaten mee, onder wie dus Esther Weijenberg. Zij vertelde eerder in een interview in Bloem&Blad dat ze hoopte op een top-10 notering en dat is haar dus goed gelukt.

Van de gehele Nederlandse delegatie behaalde één vaktalent een podiumplek. Pien Hoveling won goud op het onderdeel etaleren.

Bron en foto’s: WorldSkills 2017