FleurAmour verwelkomt dit jaar honderd bloemstylisten

Fleuramour 2018 gaat de uitdaging aan. Het internationaal bloemenspektakel in Alden Biesen brengt van 21 tot en met 24 september de wereldtop van de bloemsierkunst naar België. Honderd bloemstylisten uit heel de wereld verwerken 140.000 bloemen in en rondom de Landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen.

Een jaar na de sprookjescarrousel van de Russische Natalia Zizko zijn de ogen opnieuw gericht op de Erekoer. Ditmaal tovert de Belgische bloemist Tom De Houwer deze binnenplaats om tot een belevingsplek voor de zintuigen in het thema Urban Roots. De kasseien (urban) op de Erekoer zullen openbarsten door de druk van de bloemen en de wortels (roots) die hun weg zoeken. In het midden komt een waterpartij te staan – symbool voor het leven – maar ook daar is niets wat het lijkt. Constante transformaties staan centraal: rode rozen en Gloriosa stijgen als symbool van de passie op tot hemelse hoogte om in vernieuwde vorm teruggegeven te worden aan het plein, klaar voor alweer een nieuwe transformatie…

Wedstrijden

Traditiegetrouw zijn er ook weer wedstrijden op het event waaraan professionals en studenten kunnen meedoen: bruidsboeket maken (voor profs) in het thema Urban Roots, een tafeldecoratie maken in hetzelfde thema (voor profs) en voor de studenten zijn er twee opdrachten: een groen tafereel en een alternatieve plantenboom maken.

Bron: FleurAmour |Foto’s: StudioPSG.be

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties