FloraLife is nu verkrijgbaar met Fairtradelabel

Snijbloemenvoeding van FloraLife is vanaf nu verkrijgbaar met het Fairtradelabel. Het gaat om FloraLife Clear ULTRA 200 en FloraLife Express Universal 300.

Fairtrade is een internationale organisatie die een keurmerk toekent aan bedrijven die hun producten op ethisch verantwoorde wijze inkopen bij boeren en arbeiders die daarvoor een eerlijke prijs ontvangen. FloraLife ontving het Fairtrade-label omdat het suiker verantwoord inkoopt binnen zijn toeleveringsketen.

Om voor het label in aanmerking te komen, moest FloraLife een aantal productingrediënten aanpassen, net als de manier waarop ze worden ingekocht. Deze producten zijn net zo goed en doeltreffend als de FloraLife-producten zonder Fairtradelabel.

Duurzaamheidsplan

Fairtrade-certificering is een van de initiatieven van FloraLife om de doelstellingen uit het duurzaamheidsplan voor 2025 van het bedrijf te bereiken. Het gaat om een langetermijnplan tot 2025 waarmee het bedrijf de principes van verminderen, hergebruiken, recycleren en respecteren op vier gebieden wil toepassen: water, innovatie, productie en consumptie, en klimaatactie.

Verzorging

FloraLife Express Clear ULTRA 200 is ontwikkeld voor hydratatie en voeding voor alle soorten bloemen en decoratiegroen, zonder aansnijden van de stelen. Dit product is bestemd voor exporteurs, groothandelaren, boekettenmakers, supermarkten en bloemisten.
FloraLife Express Universal 300 is een product voor de verzorging bij de consument thuis.
Floralife is onderdeel van de Smithers-Oasis Company.

Bron en foto’s: FloraLife

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties